Smer-SD chce vidieť v primátorskom kresle Milana Lacu

01.10.2010 Prešov

Prešov 30. septembra (TASR) – Strana Smer-SD vstupuje do volebného súboja o primátorské kreslo v Prešove s kandidátom Milanom Lacom. Médiá o tom dnes večer informoval krajský predseda strany Smer–SD Stanislav Kubánek.
\"Okresná rada sa jednoznačne zhodla na tom, že najvhodnejším kandidátom na túto funkciu je Milan Laca, ktorý má bohaté skúsenosti s komunálnou politikou ako poslanec mestského zastupiteľstva, ale aj ako viceprimátor mesta, \" povedal Kubánek a dodal, že s touto kandidatúrou dnes súhlasilo všetkých 12 členov okresnej rady. Kubánek zároveň konštatoval, že ich strana ide do týchto volieb samostatne a rovnako vytvorí aj vlastnú kandidátku na poslancov.
Milan Laca má 56 rokov, je ženatý a má tri deti. V súčasnosti pracuje ako zástupca riaditeľa na Strednej odbornej škole technickej v Prešove a zároveň je poslancom mestského zastupiteľstva.
Ak by sa mu vo voľbách podarilo uspieť jeho hlavnou prioritou by bola predovšetkým oblasť dopravy a zamestnanosť.
\"Prešov trpí na zlú dopravnú infraštruktúru, navonok i dovnútra, to je jedna z hlavných vecí, ku ktorým treba pristúpiť, ďalšia oblasť pracovné sily, priemyselný park a investori, \" konštatoval kandidát na primátora. Dodal, že je potrebné intenzívne rokovať ohľadom diaľnice, dokončenia Nábrežnej komunikácie i Kuzmányho ulice.
Laca verí, že na nových pracovných miestach sa uplatnia predovšetkým mladí ľudia a preto chce v neposlednom rade zamerať svoje aktivity na oblasť základných škôl a v spolupráci s VÚC aj na stredoškolákov.
Podľa Lacu idú do volebného súboja otvorene so zámerom dosiahnuť čo najlepší výsledok. K otázke, koho považuje za svojich najväčších súperov, sa nechcel vyjadrovať.
\"Urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní jednak s kandidatúrou na funkciu primátora a samozrejme aj s kandidatúrou na poslancov, aby sme mali čo najsilnejší poslanecký klub, ktorý by vedel realizovať náš program, \" povedal Laca.
Kubánek sa dnes vyjadril aj ku kandidátom ich strany na primátorské posty v niektorých ďalších mestách v regióne Šariša. V Bardejove ide do volieb úradujúci primátor Boris Hanuščák, v Stropkove Peter Obrimčák a v Sabinove Peter Molčan. O hlasy voličov sa bude znovu uchádzať aj primátor Giraltoviec Ján Rubis. Kandidátom Smeru-SD vo Svidníku je Pavol Olejár.
 

Vyberte región